• About Us Photo

superdonatori.ro

Superdonatori.ro este o platformă de donații care aparţine organizației neguvernamentale de caritate HOSPICE Casa Speranței prin care ne propunem să susținem, prin fondurile strânse, serviciile gratuite oferite pacienților adulți și copii afectați de boli incurabile. Până în prezent, peste 20.000 de persoane afectate de boli incurabile, copii și adulți, au beneficiat de serviciile de îngrijre gratuită ale HOSPICE Casa Sperantei. Si tu poti contribui la ajutorarea acestor pacienti.

 

Cum facem asta? Simplu.

 

Daca ai vreun obiect pe care nu il mai folosesti (dar te rugam sa fie functional), ni-l poti dona noua. Noi colectăm aceste obiecte pe care nu le mai folosiți, le fotografiem, le adăugăm o descriere, iar apoi le urcăm pe site. Altcineva poate obtine acel obiect, dar in schimbul sau il rugam sa faca o donatie pentru HOSPICE Casa Sperantei.

 

Această platforma este un charity-shop online care conține produse la prețuri avantajoase, de la electrocasnice mici şi cărţi, până la diverse accesorii şi chiar genţi. Astfel, accesând platforma oricine va putea dona bani prin achiziționarea produselor, bani care ajung integral la Fundația Hospice Casa Sperantei.

Hai să ne unim superforțele și să fim superdonatori!
istoric

Organizația neguvernamentală de caritate HOSPICE Casa Speranței a fost înființată în anul 1992, la Brașov, la inițiativa britanicului Graham Perolls. Fondatorul a introdus astfel în România conceptul de îngrijire paliativă, după modelul fundațiilor umanitare din Marea Britanie, model creat de Cicely Saunders, cea care a pus bazele îngrijirii moderne de tip „hospice”.

Îngrijirea paliativă oferită de HOSPICE Casa Speranței vizează îmbunătățirea calității vieții pacienților și familiilor acestora atunci când se confruntă cu problemele unei boli incurabile, prin îngrijire medicală pentru pacient, sprijin social și consiliere psiho-emoțională și spirituală pentru pacient și aparținători.

Timp de 24 de ani, mai întâi la Brașov și apoi la București, Făgăraș și Zărnești, HOSPICE Casa Speranței a dezvoltat servicii complete de îngrijire paliativă, care sunt oferite în centre de zi, ambulatorii și unități proprii pentru internare, la domiciliul pacienților și în spitalele partenere.

1990-2002

La începutul anilor 1990, HOSPICE a pornit la drum cu o mică echipă medicală mobilă, care acorda îngrijire la domiciliul pacienților cu boli incurabile din Brașov. Încet, depășind greutățile de tot felul, organizația s-a dezvoltat și, în 2002, la Brașov s-a deschis un centru cu servicii de îngrijire paliativă integrate,primul din ţară care a reunit toate tipurile de servicii de îngrijire paliativă în acelaşi loc. Centrul include secţii distincte de adulţi şi copii, cu unităţi pentru internare, centre de zi, săli pentru kinetoterapie, cabinet de consiliere psihologică şi unitate pentru îngrijiri în regim ambulatoriu. Tot aici funcţionează echipele dedicate acordării de îngrijire paliativă la domiciliul pacienţilor.

2006

În 2006, serviciile HOSPICE s-au extins în București, unde echipe mobile au început să acorde îngrijire bolnavilor la domiciliu, precum și în spitalele partenere, iar în 2008 au fost înființate echipe mobile în Făgăraş şi Zărneşti.

2012

În 2012, Familia Florescu a donat HOSPICE o proprietate în localitatea Adunații Copăceni, aflată la circa 20 de kilometri de București. Aici, organizația a început amenajarea unui centru socio-medical de care vor beneficia copiii care suferă de boli cu prognostic limitat de viaţă și familiile acestora. Centrul socio-medical HOSPICE de la Adunații Copăceni este gândit ca un spațiu în care aceştia să găsească sprijin și alinare, atunci când se confruntă, pe lângă problemele medicale cauzate de boală, cu probleme de natură socială şi materială.

2014

Un moment important în existența organizației și a dezvoltării îngrijirii paliative a fost inaugurarea la București, în septembrie 2014, a unui Centru modern de îngrijire paliativă, o investiție de 5,7 milioane de euro.

2016

2016 a fost un alt an important pentru HOSPICE Casa Speranței, pe 18 mai fiiind inaugurată secția de pediatrie cu servicii de îngrijire integrate, în cadrul Centrului HOSPICE de la București. Secția este compusă dintr-o unitate cu paturi pentru copiii care suferă de boli incurabile și limitatoare de viață, un centru de zi, un cabinet de consultații, Școala HOSPICE, o sală de stimulare multisenzorială, un cabinet de explorări funcționale, o sală de kinetoterapie și o echipă de îngrijire la domiciliu și în spitalele partenere. Costul total al proiectului este de 610.000 de euro, sumă care include amenajarea și echiparea secției, instruirea personalului, precum și costurile operaționale pe o perioadă de doi ani. 75% din acest cost este acoperit de Kaufland România.

Misiunea HOSPICE Casa Speranței nu se limitează doar la îngrijirea persoanelor care suferă de boli incurabile în Brașov, București, Făgăraș, Zărnești și zonele limitrofe, ci se extinde la nivel național și internațional prin informare, programe educaționale dedicate profesioniștilor, pacienților și comunității și prin îmbunătățirea legislației în materie.

 

Afla mai multe despre HOSPICE Casa Sperantei vizitand www.hospice.ro.

Până în prezent, peste 20.000 de persoane afectate de boli incurabile, copii și adulți, au beneficiat de serviciile de îngrijre gratuită ale HOSPICE. Ei și familiile acestora au aflat că nu sunt singuri în lupta lor cu boala.

Superdonatori este realizat cu sprijinul KMG International

rompetrol
about us footer banner